Cursurile precedente

2011

Prof dr Jens Rassweiler, Germania

Invitatul special pentru Live Surgery este autorul tehnicii Heilbronn de excizie retrograda a prostatei prin mijloace laparoscopice și unul dintre pionierii laparoscopiei urologice.

Ca o recunoaștere a contribuției la progresul științei și a implicării domniei sale în implementarea tehnicilor de laparoscopie urologică în UMF Cluj Napoca profesorul Jens Rassweiler a fost numit visiting professor și ulterior i-a fost decernat titlul de DoctorHonoris Causa al UMF Iuliu Hațieganu.

 

 


2012

Prof dr Bertrand Guilloneau, Franța

Invitatul special pentru Live Surgery al cursului din acest an.

 

 

Domnia sa a demonstrat fezabilitatea abordului laparoscopic în prostatectomia radicala, codificând pentru prima data operația prin abordul transperitoneal – Prostatectomia radicală laparoscopică, tehnica Montsouris.

Ca o recunoaștere a contribuției la progresul științei și a implicării domniei sale în implementarea laparoscopiei oncologice în universitatea noastră, i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al UMF Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca.

 


2013

Prof dr Jens Uve Stolzenburg, Germania

Assoc Prof Anja Dietel

Un tehnician laparoscopist de excepție și un cercetător valoros, profesorul Stolzemburg asistat de Dr Anja Dietel din Leipzig, Germania au fascinat cursanții și organizatorii deopotrivă cu o prostatectomie radicală laparoscopică 3D extrem de didactică, explicată audienței pas cu pas.

Assoc Prof dr Lutfi Tunc

Prof Tunc a demonstrat tehnica personală de nefrectomie radicală în 15 minute utilizând instrumente de sigilare vasculară și stapler endo GIA pentru controlul pediculului renal.

 

 


2014

Prof dr Antonio Alcaraz

A efectuat o nefrectomie parțială cu timpul de ischemie calda de 7 minute într-o manieră tehnică demonstrativă de excepție.

Prof dr Evangelos Liatsikos, Grecia

A efectuat pentru prima dată în centrul nostru universitar o nefrectomie radicală prin abord single port.

 

 

 


2015

Prof dr Evangelos Liatsikos

Prof dr Lutfi Tunc

Prof dr Yasar Ozgok

 

 


2016

Dr. Domenico Veneziano, Reggio Calabria, Italy

Dr. Alexander Novikov, Moscow – Russia

Dr. Nicolae Crișan, Cluj-Napoca – Romania

Dr. Bogdan Feciche, Satu Mare – Romania

Dr. Cristian Rusu, Satu Mare – Romania


2017

Prof dr Gunther Janetschek

A efectuat demonstrativ o prostatectomie radicală pentru un pacient încadrat în grupa de risc înalt la care a efectuat o limfadenectomie pelvină extisă însoțită de disecția limfonodulilor pelvini prin marcare cu indocianină verde. Nodulii și traiectele limfatice marcate au fost excizate pe lângă tiparul clasic al limfadenectomiei pelvine extinse.

Prof dr Eduard Galiamov

A efectuat demonstrativ o cistectomie radicală cu conduct ileal de tip  Bricker. O intervenție extrem de complexă care implică și o anastomoză digestivă efectuată în intregime laparoscopic a constituit un pas important în implementarea cistectomiei radicale cu neovezică Studer de substituție în serviciul nostru.


2018

Prof Dr Serdar Deger

Prof Dr Lutfi Tunc

Prof Dr Serdar GÖZEN

Dr Cristian Ilie


 

2019

Prof Dr Serdar GÖZEN

Dr Cristian Ilie

Prof Dr Murat Arslan

53918412_293975041273200_7268528405203648512_n